Skip to the main content.
Tag det i brug i din salon (0kr)
Tag det i brug i din salon (0kr)

Download prisliste

Book samtale

2 minutters læsetid

Der er efterspørgsel på internationale kvindelige iværksættere - Også en salon etableret midt i en pandemi kan blomstre

For at gøre det muligt for flere internationale professionelle at blive iværksættere, bør vejledning i virksomhedsopstart forbedres betydeligt. Billede: Alex al-Zuhairi

I foråret 2021 åbnede søskende Tajzan Sharif og Arjan Sharif samt Tajzans svigerdatter, Yuliya Kirychenka, skønhedssalonenFemina Beauty i Nordsjö, Helsinki. Virksomheden, som begyndte med en idé i foråret 2020, blev officielt grundlagt i januar 2021, og åbnede dørene i april 2021. Salon Femina Beauty er allerede blevet besøgt af over 500 kunder, hvoraf mange er blevet stamkunder.

Kvinderne blev ikke skræmt af at oprette en skønhedssalon, der tilbyder neglebehandlinger, orientalsk massage og ansigtsbehandlinger midt i en corona-pandemi, selvom regeringen hurtigt og radikalt skiftende restriktioner truede virksomhedens liv allerede fra begyndelsen.

"To uger før åbningen signalerede regeringen behovet for en total lukning. Vi varnselvfølgelig virkelig bekymrede, for vi havde regnet ud, præcis hvor mange kunder vi skulle have, for at kunne udbetale   os selv   løn. Som heldet var kom der ingen nedlukning, og vi fik salondørene op til tiden. For os ejere af små virksomheden forårsagede dette unødvendigt stress," siger Tajzan Sharif, virksomhedens partner og ansvarlige for markedsføring.

 

FLERE FORSKELLIGE AUTORISATIONSANSØGNINGER GJORDE DET VANSKELIGT AT STARTE EN SKØNHEDSSALON

 

At starte en virksomhed  havde sine udfordringer. Det var nemt at oprette et aktionærregister og få et virksomheds-ID, men Sharif opdagede først bagefter, hvor mange forskellige tilladelser, hun skulle ansøge om, for lovligt at drive salonen.

"Oplysninger om de nødvendige tilladelser var på ingen måde centralt tilgængelige. Havde jeg ikke kendt til det finske virksomhedsmiljø og sproget, havde det været en unødvendig stor udgift at finde ud af det her rod", siger Sharif.

Tajzan og Arjan flyttede til Finland fra Irak i 1990'erne. Yuliya kom til Finland fra Hviderusland for to år siden, men kan allerede nu betjene salonens kunder finsk.

"Når det gælder skønhedsbehandlinger er det vigtigt at kunden fuldt ud forstår, hvad der skal ske. Yuliya har lært godt finsk ved at arbejde i kundeservice. Faktisk tror vi, at mange immigranter hurtigere ville kunne integreres i det finske samfund ved at blive ansat i bl.a. kunde service. Derudover har vi været glade for at kunne konstatere, at vores indvandrerbaggrund overhovedet ikke har bekymret vores kunder", siger Sharif.

Der har været meget snak om arbejdsmangel i Finland i de sidste måneder, og måske kunne en delløsning findes blandt immigranter, der allerede bor i Finland. Ifølge Statistikcentralen er betydningen af immigranter som en ny kilde til iværksætteri og job stadig lille, men den vokser hurtigt. Iværksætteri med immigrantbaggrund har øget sine resultat hurtigere end de lokale herfødte virksomheder.

 

ET MULTIPROFESSIONELT TEAM OG DIGITALE VÆRKTØJER HJÆLPER NYKOMMERE

 

Tajzan Sharif har en kandidatgrad i samfundsvidenskab og hendes søster og svigerdatter har studeret uddannelser inden for forskellige skønhedsområder. Ved at kombinere deres ekspertise var de i stand til at skabe en skønhedssalon, der tilbyder en bred vifte af tjenester, og som effektivt markedsføres forskellige digitale kanaler.

Det er netop brugen af digitale kanaler og værktøjer, som Sharif mener har været en af grundene til succesen.

“Vi satsede serviceniveauet, salonens visuelle fremtoning og digitale værktøjer. Med Book Salons system, har jeg kunnet hente kontorapportering virkelig nemt for tre forskellige personer. Vi planlægger allerede nu  at udvide vores virksomhed, og partnere som Book Salon gør dette muligt", siger   Sharif.

”Vi vurderer, at mindst fem procent af vores kunder har en international baggrund. Vi   ved dog, at deres andel af skønhedsiværksættere er højere. Det vil være vigtigt for nye iværksættere at få   mere omfattende rådgivning om, hvordan man driver en moderne virksomhed. Digitale værktøjer gør det muligt at spare tid for iværksættere inden for kundeservice og håndværksfagene. I stedet for tid til administrative opgaver kan de dedikere tid til kunderne eller sig selv i form af fritid, som balancerer det krævende arbejde", siger Harri Myllylä, administrerende direkte for Book Salon.

Book Salon er en betalingtjenesteudbyder, som specialiserer sig i virksomheder inden for hår, skønhed og wellness. Udover at formidle kortbetalinger tilbyder Book Salon sine kunder en digital og fuldt integreret kasseløsning med kontanter, tidsbestilling og terminal i ét, og har allerede mere end 800 tilfredse erhvervskunder.

 

FORTSÆT MED AT BLIVE BEKENDT MED BOOK

Iværksættere, som ikke bruger digitale bookingsystemer, kan miste hundredtusindvis af kroner om året på grund af manglende bookinger. Tag det første skridt mod en mere profitabel virksomhed ved at downloade den gratis guide, som svarer på dine spørgsmål om online tidsbooking.

 

Download guide til salonejeren BEGYND BRUGE GRATIS

Book Salon online booking system for beauty salons

Hvordan får jeg flere yderst tilfredse kunder?

Succesfulde saloner har nogle gange kunder, der kommer langvejs fra med flere timers transport. Der er noget helt særligt over disse saloner, noget,...

Read More
Book Salon online booking system for beauty salons

Hvordan gør jeg min virksomhed rentabel? (Uden at skulle bruge al min fritid på det)

Nedenstående formel bør betragtes som hjørnestenen i fastsættelsen af priser. Du har naturligvis ingen kontrol over momssatsen, men ellers er det i...

Read More

Book Salon på Beauty22 messen i København

Book Salon, en finsk startup, der for blot få måneder siden gjorde sit indtog på det danske marked, deltog i dette års Beauty22-messe i...

Read More