Skip to the main content.
Tag det i brug i din salon (0kr)
Tag det i brug i din salon (0kr)

Download prisliste

Book samtale

3 minutters læsetid

Hvordan gør jeg min virksomhed rentabel? (Uden at skulle bruge al min fritid på det)

Book Salon online booking system for beauty salons

Nedenstående formel bør betragtes som hjørnestenen i fastsættelsen af priser. Du har naturligvis ingen kontrol over momssatsen, men ellers er det i høj grad op til iværksætteren, om prisfastsættelsen lykkes.

 

PRISEN PÅ DEN TJENESTEYDELSE, DU LEVERER =
 
UDGIFTER (SÅSOM HUSLEJE, ELEKTRICITET, MATERIALER, UDSTYR OSV.)
+ MOMS
+ DIN EGEN LØN

 

FASTE OMKOSTNINGER

 

Med hensyn til faste omkostninger bør du minimere dem, der ikke skaber merværdi for din kunde, mens det er muligt og endda ønskeligt at bruge penge på omkostninger med værditilvækst. Med andre ord er en dyrere husleje, dyrere produkter og udstyr eller endog et smukt indrettet kontorlokale ikke noget problem ud fra et prismæssigt synspunkt, så længe kunden er villig til at betale mere for dem. Men i det omfang dine kunder er ligeglade med, om din beliggenhed er central, eller den opfattede merværdi af dine ydelser ikke er baseret på specifikke produkter, bør du holde disse omkostninger på et minimum.

 

LØN

 

Du bør gribe din egen løn an med den logik, der er kendt fra erhvervslivet: medarbejdere med den højeste opfattede merværdi har i gennemsnit højere lønninger. Da du har forsøgt at maksimere merværdien for din kunde, bør din prisfastsættelse også afspejle denne merværdi.

Med andre ord er prisen for dine ydelser baseret på den værdi, du leverer, og ikke på, hvad andre tager for deres arbejde. Overvej, hvor vanskeligt, tidskrævende og dyrt det ville være at erstatte dig, hvis din kunde ønskede at få den samme oplevelse et andet sted. Din egen løn afspejles naturligvis i prisen, og en pris baseret på værdi kan virke dyr for dem, som dine ydelser ikke er beregnet til. Det er en god ting, for det hjælper din salon med at tiltrække de kunder, som du kan betjene bedst. 

En gennemtænkt prissætning hjælper dig også med at beregne, hvor mange kunder du skal have for at din salon er rentabel. Budgetér med, hvad dette betyder på månedlig, ugentlig og daglig basis, og udvikl din kundeerhvervning og markedsføring ud fra dit budget.

 

Nimetön suunn.malli(19)

BETYDNINGEN AF PRODUKTER OG PRODUKTSALG

 

Du har sikkert hørt det en trillion gange før, men produktsalg er helt afgørende for at drive en rentabel salon. I dette næste afsnit vil du lære præcis hvorfor, det forholder sig således. 

Produktsalget er dér, hvor du skaber overskud. Færdig slut. Fortjenesten på de tjenesteydelser, du leverer, er altid meget lille. I bund og grund dækker den pris, som din kunde betaler, knap nok udgifterne og lønnen til din medarbejder (som måske er dig selv).

Produktsalg er praktisk talt den eneste måde, hvorpå du kan skabe en økonomisk buffer til at udvikle din salon, investere og øge din indkomst på lang sigt. Eller til at kunne købe nyt udstyr og tilbehør til din salon, indrette eller renovere er du nødt til at sælge produkter.

Når du vælger de produkter og mærker, du ønsker at sælge, skal du altid huske at forhandle med forhandlerne. Der er ofte plads til gode tilbud med afslag i prisen hos grossisterne. Vær også opmærksom på, at du ofte kan få et startsæt billigt, men at det koster kassen at fylde det op. Lad dig ikke forblænde af en lav startpris, men find ud af, hvor meget produktet vil koste i det lange løb.

Facebooks markedspladser for saloniværksættere er også en god måde at begynde at lede efter produkter på. Her kan du finde gode tilbud. Også selv om tingene har en tendens til at komme i store pakker, hvor der er ting i, som du ikke har brug for.

Bemærk også, at mange råvarer ikke behøver at være dyre mærkevarer. For eksempel er den brintoverilte, som frisører bruger, virkelig billig og behøver ikke at være en bestemt type. Du kan nemt købe det i stor mængde, selv på apoteket.

Sørg for, at understrege vigtigheden af produktsalg over for alle, der arbejder i salonen. For at sige det ligeud, er produktsalget vigtigere for forretningen end selve tjenesteydelserne. Behandlinger udføres for at sælge produkter, fordi produktsalget giver den egentlige fortjeneste.

For at maksimere dit salg skal dine produkter være så gode, at dine kunder bliver forelsket i dem. Du skal have det godt med at anbefale dem til dine kunder og have tillid til, at de vil blive glade for dem. 

Det er også værd at gøre sig lidt umage og selv aktivt undersøge og lede efter produkter. Der findes kvalitetsmærker på markedet, som måske ikke er kendt i Danmark, og som man kan få gode tilbud på.

 

 

FORRETNINGSUDVIKLING - STÅ IKKE ALENE MED DET HELE

 

Rentable forretninger opstår ikke ved et tilfælde. En saloniværksætter skal også tænke på den forretningsmæssige side af at drive en salon. Iværksættere er nødt til at gøre plads i deres kalender til forretningsudvikling - ellers ender du med at gøre dette sent om aftenen, hvor du bør nyde din fritid. Selv om forretningsplanlægning ikke er kundearbejde (ingen betaler dig for at gøre det), kan du se de fordele, det giver for en veldrevet og rentabel forretning.

Hvis det overhovedet er muligt, bør du få en partner, som udelukkende kan fokusere på at udvikle din virksomhed. Denne person kunne være din livspartner eller endda en aktionær. Dette vil helt sikkert betale sig selv tilbage, og du kan fokusere på det, du er bedst til.

Nogle gange kan det føles som om, at din forretning ikke udvikler sig, sådan som du ønsker, eller at du på en eller anden måde sidder fast. I disse situationer kan det hjælpe at drøfte ideer med en pålidelig person og bede om råd. Begynd at netværke ved branchearrangementer, og lær dine kolleger at kende. Det er også en god idé at få sig en mentor. Selv om du kan lære af dine fejltagelser, behøver du ikke at lære alting på den hårde måde.

Få dig en god bogholder. Du sparer dig selv for en masse bøvl og søvnløse nætter, når du kan stole på, at din bogholder gør tingene til tiden og med den rette omhu. Her kan du trække på dit netværk og spørge det til råds om gode bogholdere.

Det er også værd at få et system til din salon, der håndterer alle rapporter og kvitteringer automatisk. Vi anbefaler, at du bruger Book Salon til dette.

 

FÅ MERE AT VIDE OM BOOK SALON OG DE FANTASTISKE FUNKTIONER, DET KAN GIVE DIN VIRKSOMHED

 

LÆS MERE

Book Salon online booking system for beauty salons

Hvordan får jeg flere yderst tilfredse kunder?

Succesfulde saloner har nogle gange kunder, der kommer langvejs fra med flere timers transport. Der er noget helt særligt over disse saloner, noget,...

Read More
Book Salon online booking system for beauty salons

Hvordan gør jeg min virksomhed rentabel? (Uden at skulle bruge al min fritid på det)

Nedenstående formel bør betragtes som hjørnestenen i fastsættelsen af priser. Du har naturligvis ingen kontrol over momssatsen, men ellers er det i...

Read More

Book Salon på Beauty22 messen i København

Book Salon, en finsk startup, der for blot få måneder siden gjorde sit indtog på det danske marked, deltog i dette års Beauty22-messe i...

Read More